Érzések Thaiföldről

Utazásunk elején néhány napot Bangkokban töltöttünk majd 12 órás vonatozással a Krabi közeli Ao Nang partra utaztunk. Itt rengeteg felejthetetlen élméyt sikerült szereznünk, mint például: elefánttúra, kajakozás, Phi Phi sziget és a “4 sziget” látogatása.

Időjárás: minden nap 30-37 Celsius fok volt a hőmérséklet erős napsütéssel. Az egész európai tél alatt ilyen idő van ami segíti a kikapcsolódást. :) Az egyik napon Bangkokban 2-3 órát eső is esett, de a hőmérséklet ekkor sem csökkent. A páratartalom igen magas. Az egész éves időjárás és a munszun hatására Krabi környékén az utak mellett nagyon dús növényzetet és esőerdőket is láttunk. Ez nem egy sima erdő, vagy út menti növényzet. Kiabálnak és örvendeznek a növények, mert igazán jól érzik magukat itt együtt, sokan!

Emberek: kedvesek, nagyon szorgalmasak és valóban rengeteget mosolyognak! Motorral járva sok helyi integetett nekünk. Az étteremben pedig egy thai vendég kicserélte a saját kényelmesebb székét a rosszabb, háttámla nélküli székünkre. Kenutúrán a táj szépségein túl a túravezetőink eredeti poénjain is sokat nevettünk akik közben útunk során a tengerben úszó szemetet is összegyűtjtötték.

Kattints ide ha nem indulna el a videó!

Tengerpartok: a csúcs. Ennél szebb tengerpartokat egyszerűen nem tudok elképzelni. Mesébe illő csodálatos világ ez amit úgy érzem nem is szükséges tovább fokozni. Fehér homok és zöld vagy világoskék színű tengervíz amit először el sem hittünk a prospektusokat lapozgatva.

Ételek: rengeteg különböző helyen ettünk és mindenhol szenzációsan finoman főztek! Amkor megérkeztünk arra gondoltam legtöbbször csak tengeri gyömölcsöket fogok enni, mivel abból van a legtöbb arrafelé és biztosan az tudják el a legjobban elkészíteni. Így is ment néhány napig, míg meg nem kostóltam a rántott csirkéjükét és a további húsokat. Ízek amiket még sosem éreztem! Most sem értem, hogyan tudják ezek a thai emberek ennyire omlósra sütni és finoman fűszerezni minden helyi ételt.

Árak:
Hotel Bangkokban 3 napra – 2250 THB (13.400HUF)
Taxi a reptérről – 400 THB (2.400 HUF)
Egy igazán jó főétel az utcán – 50 THB (300 HUF)
Frissen facsart narancslé – 30-40 THB (230 HUF)
Szállán Aon Nang környékén – 750 THB / nap (4.500 HUF)
Robogó bérlés ugyanitt – 200 THB / nap (1.200 HUF)
Egy napos tipikus turistás program hajóval – 900 THB (5.300 HUF)

Szállás ötletek
Bangkok Metz Pratunam 39/22-23 Phethburi Road | Soi 15 Ratchathewi, 10400, Thailand Nagyon jó helyen van, aránylag olcsó, tiszta.
Ao Nangon www.warinaplace.com – 2-3 km a tenger, de minen napra lehet motor bérelni kb 10 Euróért

 
Mit is írhatnék a végére! Igen, visszamennénk még többször és ajánlom mindenkinek aki szeret jókat enni, strandolni és újat felfedezni!

6 responses for Érzések Thaiföldről

 1. Réka says:

  Gyönyörű. Én is megyek!

 2. Marci says:

  eszméletlen!

 3. Dr. T. Attila says:

  !!! WOOOW !!!

 4. nagymama says:

  es mennyi egy spangli?

 5. Attila says:

  Fogyasztásért börtön, életfogytiglan. Terjesztésért meg halálbüntetés. Így írja az útikönyv…

 6. QQ says:

  nem talalok kontakt emailt? van olyan? ha van kuld el legyszi…egyebkent szuper a blog

 7. Leave a Reply

  Your email address will not be published.