Második hónap

Az első fakultatív program Emmával pizzázás volt a Vapianóban. Előtte csak kötelező gyerekorvos látogatás miatt mozdultunk ki. Ezen a napsütéses szombaton elindultunk és igazából lettek volna önkéntes csatlakozók is hozzánk, de nem mertünk hívni senkit. Úgy éreztünk mi is csak tanuljuk a helyzetet és ezért – a legrosszabb esetben akár – 5 perc utáni visszafurdolás is lehet. Abból indultunk ki, hogy a babához kell majd igazítani a programot. Az elején nyugodt alvással élvezte a babakocsizást, majd amikor kihozták az ebédünket elkezdett ordítani. Az illatoktól biztos neki is megjött az étvágy. Kapkodós ebéd után szaladhattunk a szomszédos bababoltba szoptatni. Hazafelé menet pedig még kétszer meg kellett állni újra megnyugtatni és megetetni, de legalább fagyiztunk útközben.

Az éjszakai ébredések sűrűsödtek 4 óráról 2-3 órára. Rájöttünk arra is, hogy nem érdemes az órát nézni, hanem ha sír akkor éhes és enni kell neki adni. Amikor erről már olyan jól megbizonyosodtunk el is kezdődött a hasfájós időszak (6. hétben).

Egy héttel később már sikerül megkülönböztetni az éhes és a hasfájós sírást, ez utóbbival elég nehéz bármit is kezdeni. A felfújódás hatalmas fájdalmakat okoz a babának aki azt sem tudja mi történik vele és miért van ez. Napközben még nincs kialakult ritmus az alvásra és evésre.

Az esti órákban igen aktív és apró kiáltásokkal jelzi igényét a foglalkozásra.

 

no responses for Második hónap

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.