Gyere

Egy évesen

Egy évesen

Napközben egyáltalán nincs ideje ölelkezni, két emeletnyi lépcsőt is megmászik és kedvenc állathangja az oroszlán üvöltés. Utóbbit gyakran utánozza, miközben egy emelkedőn igyekszik felfelé lépkedni. Ő Emma egy évesen. Korábban azt gondoltuk, első szava az Anya, Mama vagy esetleg Apa lesz. Helyettük inkább az univerzálisabb “gyeje” szót tanulta meg.

Megdöbbentő mennyi fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben! Amikor hazahoztuk a kórházból, az első hetekben nem nagyon vett fel velünk szemkontaktust és mosolygásban sem volt partner. Nem is beszélve a korábbi ultrahangos képeiről, ahol “csak” egy kis krumplit láttunk a monitoron.

Mi lett ebből a krumpliból?

 • 12-13 hónaposan négykézláb fogócskázik és azt várja, hogy mi kergessük. Ha nem így lenne, igyekszik átadni a fogó szerepét.
 • Szerepjátékot játszik a babáival, alkalmanként igen hangosan elmagyaráz nekik dolgokat.
 • Zene hallatán megdöbbenés és tátott száj helyett, ma már rutinból rugózik.
 • A nyílpuskás horgászok megirigyelhetnék sebességét, ahogy fürdés közben lecsap a mosdószivacsra.
 • Igen elfoglalt. Egy alkalommal naívan azt gondoltam végre hozzámbújik. Valójában viszont csak az előző napon párnánk alá rejtett papírt és ceruzát kereste.

Két hetes magyarországi kirándulásunkat pedig jóval rugalmasabban kezelte, mint karácsonykor. Igaz egy új helyen még gyakran integet a bútoroknak, de a feloldódás már sokkal gyorsabban megy.

5 responses for Gyere

 1. Éva nagyi says:

  Szerencsém van,közelről figyelhetem e Emma névre hallgató tünemény fejlődését! Rettentő mély szeretettel lehet felé közeledni.Én legalább is ezt érzem. Egy éve még óriási aggódásban voltam,és ime most lépcsőt mászik. Gratulálok ügyes szülők vagytok,sok sok örömteli élményt még együtt.

 2. Keresztanyu says:

  Szervusztok!

  Szívből gratulálok! Kívánom legyetek mindig ilyen boldogok, nagyon ügyes szülők vagytok, sok erőt, egészséget és millió puszit küldök kedves Mindnyájatoknak.

 3. Terike says:

  Örömmel olvasom élményeiteket, és boldog vagyok,h élvezitek egy gyermek fejlődését, nagyon sokáig így legyen. Mindig jó érzés veletek lenni, sok-sok puszi ezért Nektek.

 4. trcsk says:

  <3

 5. fehervári mama says:

  szép emmacska olvastam róla milyen ügyes. vigyázzatok rá. türelem rózsát terem

 6. Leave a Reply

  Your email address will not be published.