Lépegetés

lépegetés

Már néhány hete járkál, de én még mindig nem tudtam továbblépni. Lenyűgöző, ahogy minden kis útját megtervezi és végighalad rajtuk. Ami nekünk felnőtteknek kis útnak tűnik, neki továbbra is óriási élmény. Első fázis a tervezés. Egy fix tárgyba, de inkább személybe (A pont, Anya) kapaszkodva áll és felméri a környéket. Felméri, mi lehet az a legnagyobb táv, amit megtehet. Vajon milyen távolra teheti a B pontot az összes kockázat mérlegelésével? Pillanatok alatt történik mindez, hiszen ki az a bolond, aki egy helyben áll, amikor haldhatna is?

Majd elindul, lépeget és nagyokat kacag. Úton van. Közeledik a cél felé és boldogan nevet miközben nagyszerű dolgokat visz végbe. Az lesz a csúcs, ha majd odaér. Minden egyes megtett lépéskor figyel az egyensúlyára és igyekszik a középúton maradni. Ez nem mindig sikerül. Néha mohón annyira a célra koncetrál, hogy elfelejti a soron következő lépést és elesik. A meglepetéstől talán nevet vagy sírni kezd. Ez most rosszul esett neki. Kevés ideig szomorkodik, aztán hamar rájön, minél előbb érdemes újra elindulni. Az esésből feltápászkodik és a közelmúlt tapasztalatait felhasználva több figyelmet fordít a soron következő kis, de annál fontosabb lépésre. Figyelmesebb már és nem szeretne további drága időt pazarolni egy újabb esésre.

Végül odaér, megérkezik a célhoz. A csúcson meglepetés fogad. Legalábbis minket szülőket mindenképp. B pontban ugyanis Apa várja, aki nagyon örül az érkezésnek és azt gondolja, eltölthetnek egy kis időt ünnepléssel együtt, itt a célban. Pedig egyáltalán nem ezt hozza a következő momentum. Épp csak egy gyors puszira van idő, vagy még talán arra sem. Pillanatok alatt 180 fokos fordulatot vesz és újra kezdetét veszi az első fázis, a tervezés majd az indulás. Mindez azért, hogy minél előbb úton lehessen.

3 responses for Lépegetés

 1. Éva nagyi says:

  Köszönöm,ezt is. Izgatottan várom a találkozást, már csak két napot kell kibírnom…

 2. Jenő szomszéd says:

  Emma a képen és az életbn is nagyon aranyos kislány vigyázzatok rá és nagyon nagy boldoság fog érni mindenkit. Kati mama és jenő

 3. Jenő szomszéd says:

  Sok örömet és boldogságot vele és egymással is legalább 45 évig mint mi.
  JxKx

 4. Leave a Reply

  Your email address will not be published.