Montessori

Emma reggel öt órakkor felébresztett és megkérdezte:

– Mikor indulunk?

Néhány órával később már úton voltunk biciklivel az iskolába. Lányos zavaromban még a bukósisakot is elfelejtettem és a hiányát pedig csak félúton vettem észre.

Az elmúlt évben négy iskolát is meglátogattunk és a választásunk a hozzánk egy kilométerre lévő Montessori sulira esett. Itt a gyerekek szabadon, saját időbeosztásuk szerint tevékenykednek és az önálló munkára fektetnek nagy hangsúlyt. Izgalmas lesz.

A módszertan mellett nekem nagyon szimpatikusak voltak az ott dolgozó tanárok. Szolid, őszinte, érdeklődő és kedves embereknek tűntek. Valószínűleg ez mindennél fontosabb.

Amint bekapcsolták a Yiroma – River Flows in You című számát már nagyon nehéz volt nem meghatódni azon, hogy a kis 2kg-os újszülöttünk már iskolába jár. Igyekeznem kellett, hogy ez ne látszódjon rajtam. A vírus miatt az évnyitó csak egy kisebb összejövetelre sikeredett, ennek ellenére szerintem az egész társaság igen jól érezte magát. Azt gondolom a körülményekhez képest igyekeztek a maximumot kihozni az egészből.

Az alábbi videóban Emma gyakran ölelget egy úgynevezett Schultütét. A gyerekek Németországban egy ajándéktölcsért kapnak iskolakezdéskor, amit a szülök telepakolhatnak szándékuk szerint ajándékokkal.

Így kezdődik nálunk az iskola szezon. Biztosan lesznek hullámok, de mi úgy érezzük jó hely lesz ez és az akadályokat is sikerül majd bevenni. Most pedig hallgassátok meg ti is azt a siratós zenét :-)

4 responses for Montessori

 1. Terike says:

  Aranyos Emma érezzed jól magad a suliban.

 2. Erzsi says:

  Köszi a videót ,nagyon megható .Fantasztikus ,hogy már ez is elérkezett .Jó lenne ,ha Emma szeretne ide járni és jól is érezné magát .puszi a nagylánynak

 3. Anonymous says:

  Jól látszik a fülbevaló !

 4. Anonymous says:

  :)

 5. Leave a Reply

  Your email address will not be published.